Rideudstyr til den nye rytter

Er du helt ny i hesteverdenen? Så er der en masse at sætte sig ind i. Men der er hjælp at hente. Både via nettet og via bøger. Men også via rideudstyrsforretningerne med dansk rideudstyr. Rideudstyrsforretningerne kan hjælpe dig med at finde alt det du har behov for som ny rytter.

Ridesporten er ikke ufarlig. Derfor er sikkerhed vigtigt. Det første du skal anskaffe dig, er en ridehjelm og en sikkerhedsvest. Men fodtøjet er også vigtigt. Det bedste er selvfølgelig at købe ridestøvler eller de korte jodphurs, da de har den nødvendige lille hæl, der gør, at din fod ikke kan hænge fast i stigbøjlen. Men ellers kan gummistøvler med en lille hæl også bruges.

Ridehandsker med små dupper er også rigtigt behagelige. Ligegyldigt om det er koldt eller ej. Tøjler kan godt være hårde at holde i og handskerne giver et bedre greb.

Hestepleje og rideudstyr for nybegyndere

Udover det praktiske rideudstyr til dig selv er udstyr til hestepleje også nødvendigt. Her vil du få brug for strigler som:

  • Gummistrigle (til at rode pelsen op med)
  • Hård børste (til at tage det værste skidt med og lægge pelsen ned igen)
  • Blød børste (til at tage det sidste skidt og til at bruge på benene)
  • Hovedbørste (lille blød børste til hestens hoved)
  • En hovrenser (redskab med lille krog til at rense hestens hove med)

En striglekasse eller taske er rarest at have dit nye rideudstyr i. Rideudstyrsforretningen vil kunne rådgive dig i, hvorvidt du har brug for mere, afhængigt af hestens og dit behov.