Podcasts bliver mere og mere populærer.

En podcast er en digital lydfil, der stilles til rådighed på internettet til downloading til en computer eller bærbar medieafspiller, typisk som en serie, hvoraf nye episoder kan modtages automatisk af abonnenterne. Podcasts er normalt originalt lydindhold, f.eks. interviews eller kommentarer, selv om nogle podcasts også omfatter genudsendelser af populære radioprogrammer. I modsætning til traditionelle radioudsendelser, som kræver særligt udstyr til at modtage dem, er det eneste, man behøver for at lytte til en podcast, en computer eller en mobil enhed med internetforbindelse. Det er normalt gratis at abonnere på og downloade podcasts.

Podcasts er blevet stadig mere populære i de seneste år, da de er en praktisk måde at lytte til lydindhold på, når man er på farten. Mange podcasts er produceret af professionelle radio- og tv-stationer, mens andre er lavet af amatører. Der findes et bredt udvalg af podcasts om en række forskellige emner, lige fra nyheder og aktuelle emner til komedie og musik. Selv om de fleste podcasts er på engelsk, findes der også mange podcasts på andre sprog.

Uanset om du er på udkig efter noget at underholde dig med på din pendlertur eller ønsker at lære om et nyt emne, er der en podcast derude til dig. Med et så bredt udvalg af indhold er der ingen undskyldning for ikke at prøve podcasts!