Der er noget særligt ved hjemmelavet pasta. Det er den slags ret, som du virkelig kan tage dig god tid til og nyde processen lige så meget som slutresultatet. Og det gode er, at det ikke er nær så svært at lave, som du måske tror. Med blot et par enkle ingredienser og en smule tålmodighed kan du lave lækre pastaretter, der vil imponere dine venner og familie.
Det første skridt er at vælge dit mel. For at få en traditionel pasta skal du bruge durumhvedemel, som fås i de fleste supermarkeder. Hvis du er på udkig efter en glutenfri løsning, findes der nu mange typer glutenfri melblandinger, som fungerer lige så godt. Når du har valgt dit mel, skal du blot kombinere det med vand i en skål og ælte det, indtil det danner en dej. Dæk derefter dejen til med et fugtigt klæde og lad den hvile i 30 minutter.
Når dejen har hvilet, er det tid til at begynde at rulle. Mel din arbejdsflade rigeligt med mel, og begynd derefter at rulle dejen ud, indtil den er ca. 1/8 tomme tyk. Hvis du har en pastamaskine, bliver denne proces meget nemmere, men det er stadig muligt at gøre det i hånden. Du skal bare sørge for at vende og dreje dejen hele tiden, så den ikke klistrer fast til arbejdsfladen.
Når din dej er rullet ud, er det tid til at begynde at skære former ud. Igen vil det være meget nemmere at bruge en pastamaskine, men du kan også bruge en kniv eller en kagekniv, hvis du ikke har en. For at koge din hjemmelavede pasta skal du blot bringe en gryde med saltet vand i kog og derefter tilføje pastaen.