Husk at drikke vand!

Vand er afgørende for livet. Det er det vigtigste element for mennesker og andre levende væsener. Vi kan leve uden mad i ugevis, men vi kan kun overleve et par dage uden vand. Hver eneste celle i vores krop har brug for vand for at fungere korrekt. Vand hjælper vores kroppe med at regulere temperaturen, transportere næringsstoffer og ilt til vores celler og fjerne affald fra vores system.

Der er rigeligt med vand på Jorden. Det dækker mere end to tredjedele af planetens overflade og findes i underjordiske grundvandsmagasiner, floder, søer og havene. Selv om det er tilgængeligt næsten overalt, er det ikke alt vand sikkert at drikke. Hvis man drikker forurenet vand, kan man blive syg og endda dø af det. Derfor er det vigtigt at have en pålidelig kilde til rent drikkevand.

Selv om ferskvand findes i overflod, bliver det stadig mere og mere sjældent. Vandmangel er allerede et problem i mange dele af verden, og det forventes at blive værre, efterhånden som befolkningen fortsætter med at vokse, og klimaet ændrer sig. Derfor er det vigtigt at spare på vandet, når det er muligt. Spild af vand, som f.eks. at lade vandhanen løbe, mens du børster tænder, eller at tage lange brusebade, kan virkelig løbe op!

Der er mange måder, hvorpå du kan spare på vandet i hjemmet, i skolen og på arbejdet. Se disse tips:

I hjemmet:

Reparer utætte vandhaner og toiletter

Installer brusehoveder og vandhaner med lav vandgennemstrømning

Tag kortere brusebade

Vask kun hele læs vasketøj og opvask

Vand din græsplæne og have med en sprinkler eller et drypvandingssystem i stedet for en slange

I skolen:

Sørg for, at vandhaner og springvand er lukket, når de ikke er i brug

Tag kortere brusebade

Sluk lyset, når du forlader et rum

På arbejdet: